The Harmonica Music Factory

Home Products About Us Gallery Contact Us

Toen Wim Dijkgraaf stopte in 1996, werd het trio de Multicats gevormd met Nico als solist, Joop Winterberg als vinetist en Freek Schenk als bassist. Er waren optredens in Nederland, Duitsland, Frankrijk en Zwitserland. Ook was er nog een optreden voor Radio Rijnmond. Hun optredens werden in 2000 afgesloten met een optreden in Singapore, gesponserd via een Mondharmonica muziek Vereniging aldaar op basis van reis en verblijfkosten. Zij verbleven daar een week, gaven er workshops, bezochten een lagere school, waar elke leerling voor muziekles een chromatische mondharmonica had gekregen van een sponsor ( 2000 leerlingen) en traden op in een van de grote theaters aldaar. Het optreden was een groot succes. Daarna stopte de samenwerking.

In voorjaar 2000 speelde Nico nog in een Hongaars klassiek stuk mee met het Concertgebouworkest samen met de solisten Hermien Deurlo, Jan Verwey en Freek Schenk. Optredens in Vredenburg, Utrecht en het Concertgebouw in Amsterdam.

Harmonica Music Factory

In 2005 besloot Nico weer eens wat serieus op zijn mondharmonica te gaan blazen. Samen met neef Aad werden er nummers opgenomen. In het begin wilde dat nog niet erg vlotten, maar gaande weg kwam er wat meer vaart in en zo ontstond in 2008 de CD LOOKING BACK onder de naam Harmonica Music Factory, met bekende composi­ties uit vroeger tijden. Later kwam in 2011 een tweede uit  TEA FOR TWO en in 2014 ook een derde, getiteld DREAM.

De harmonica historie van Aad de Haan­, geboren 04-07-1935

Geïnspireerd door zijn oom (de vader van Nico), die bravo speelde, is Aad op 17- jarige  leeftijd naar de Hotcha school gegaan. Inmiddels had zijn oom een chromatisch mond­harmonica aangeschaft en samen zijn ze de lessen, die Aad op kreeg, gaan doornemen. Hij had veel steun aan zijn oom temeer daar die op muziek gebied al het een en ander had gepresteerd.

Het was in die tijd zo dat er in familieverband op feesten veel werd gedaan, zoals toneel­stukjes opvoeren en muziek maken. Zij zijn toen samen met neef Jan een trio gaan vormen, Aad op de solo en later toen oom Ger neef Jan had vervangen, op de bas.

In 1955 werd Aad opgeroepen voor het verdedigen van ons land. Hij ontmoette daar solist Nan Broersma en chord speler Wim Kamerman. Zij hebben een aantal jaren met succes  samen gespeeld onder de naam Rascal trio totdat de chord speler Wim op 29 jarige jarige leeftijd overleed. Veel te vroeg natuurlijk. Hij is toen vervangen door Jan Rigter met wie zij ook succesvolle optredens maakten.

Na een tijdje stil te hebben gestaan werd Aad benaderd door Joop Winterberg en Arnold Palli. De bedoeling was om een groep te formeren a la  Borah Minnevitch. Het ging hartstikke goed  en ze waren enthousiast bezig. Aad bespeelde de solo harmonica. Helaas is het door omstandigheden niet van de grond gekomen.